Заява щодо об'єкту RGL001-UA-20220223-13189

Ідентифікатор заяви реєструRGLR001-UA-20220307-76950

Посилання на об'єкт реєструRGL001-UA-20220223-13189

Опис заяви ЗАЯВА
про продовження дії договору оренди нерухомого майна №3-8017-11 від 15.11.2011 року, без проведення аукціону
15.11.2011 року між Управлінням комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради (як Орендодавцем) та Громадською організацією «Ліга культуризму Львова» (як орендарем) укладено договір №3-8017-11 нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень) – надалі Договір.
Відповідно до п. 1.1. Договору, Орендодавець зобов’язався передати, а Орендар прийняти в строкове платне користування нерухоме майно – нежитлові приміщення першого поверху загальною площею 164,0 кв.м., що позначені в технічні документації під літерами 17, 18, 31, 32, 33, 34, які розташовані в будівлі (літ. А-4) за адресою: м. Львів, вул. Калнишевського П., буд. 16.
Згідно п. 4.1. Договору, та із врахуванням Договору №3-8017-11 (Д-12) від 05.07.2012 року про внесення змін до договору оренди №3-8017-11 нерухомого майна(будівель, споруд, приміщень) за адресою: м. Львів, вул. Калнишевського П., буд. 16., термін дії оренди визначений на 10 років, з 05.07.2012 року по 05.07.2022 року.
Пунктом 2 Договору, зазначається, що об’єкт оренди буде використовуватися Орендодавцем для створення спортзалу.
Відповідно до п. 5.1 Договору, розмір орендної плати складає 1 гривню за 1 квадратний метр площі.
Згідно ч. 2 ст. 18 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», без проведення аукціону можуть бути продовжені договори, які:
укладені та продовжуються вперше, за умови, якщо строк оренди за такими договорами становить п’ять років або менше;
укладені без проведення аукціону з установами, організаціями, передбаченими частиною першою статті 15 цього Закону;
укладені без проведення аукціону з підприємствами, установами, організаціями, передбаченими частиною другою статті 15 цього Закону відповідно до вимог статті 15 цього Закону, крім випадків, передбачених абзацами одинадцятим та дванадцятим частини другої статті 15 цього Закону;
укладені з підприємствами, установами, організаціями, що надають соціально важливі послуги населенню, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, додатковий перелік яких може бути визначений представницькими органами місцевого самоврядування згідно із законодавством.
Відповідно до ч. 7 ст. 18 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», договори, що продовжуються відповідно до частини другої цієї статті, продовжуються на тих самих умовах, на яких були укладені договори оренди, що продовжуються, з урахуванням вимог цього Закону та Порядку передачі майна в оренду.
Орендна плата за договором, який може бути продовжений відповідно до частини другої цієї статті, встановлюється одним із таких способів:
на рівні останньої місячної орендної плати, встановленої договором, що продовжується, якщо такий договір було укладено на аукціоні або конкурсі;
на підставі застосування чинної на момент продовження договору орендної ставки до ринкової вартості об’єкта оренди, оцінка якого має бути здійснена на замовлення орендаря в порядку, визначеному цим Законом та Методикою розрахунку орендної плати, крім випадків, коли розмір такої орендної плати є нижчим за розмір орендної плати договору, що продовжується. У такому разі орендна плата встановлюється на рівні останньої місячної орендної плати, встановленої договором, що продовжується.
Також, відповідно до п. 135 Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 червня 2020 р. № 483, Орендар, що має право продовжити договір оренди без проведення аукціону, звертається до орендодавця із заявою про продовження договору оренди не пізніше ніж за три місяці до закінчення строку дії договору оренди.
Враховуючи вищевикладене, вважаємо за необхідне зазначити, що ГО «Ліга культуризму Львова» бажає продовжити дію договору оренди №3-8017-11 нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень) на тих самих умовах, на яких він укладений, у зв’язку із чим в межах встановлених законодавством строків, звертаємося із даною заявою.
Згідно з ч. 2 ст. 15 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», право на отримання в оренду державного та комунального майна, що не міститься в Переліку першого типу, без проведення аукціону також мають: громадські об’єднання фізкультурно-спортивної спрямованості, що є неприбутковими організаціями, внесеними до Реєстру неприбуткових установ та організацій, утворені ними спортивні клуби (крім спортивних клубів, що займаються професійним спортом), дитячо-юнацькі спортивні школи, школи вищої спортивної майстерності, центри олімпійської підготовки, центри студентського спорту закладів вищої освіти, центри фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю, що є неприбутковими організаціями, внесеними до Реєстру неприбуткових установ та організацій, - виключно для проведення спортивних заходів або надання фізкультурно-спортивних послуг.
Відповідно до ч.1, 2 ст. 1 Закону України «Про громадські об’єднання», громадське об'єднання - це добровільне об'єднання фізичних осіб та/або юридичних осіб приватного права для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів. Громадське об'єднання за організаційно-правовою формою утворюється як громадська організація або громадська спілка.
Враховуючи вищевикладене, зазначаємо, що відповідно до установчих документів ГО «Ліга культуризму Львова», метою діяльності Організації є задоволення та захист законних прав та інтересів своїх членів. Пріоритетною метою Організації є реалізація прав членів на всіх рівнях і напрямах фізкультурно-спортивної та оздоровчої діяльності, зокрема культуризму. Одними із основних напрямків діяльності є організація та фінансування діяльності спортивних клубів, гуртків, секцій з розвитку бодібілдінґу, пауерліфтинґу, армрестлінгу, важкої атлетики, фітнесу, шейпінгу, атлетичного туризму тощо; сприяння розвитку фізичної культури та спорту; співпраця із суб'єктами фізкультурно-спортивної діяльності та іншими особами для підвищення рівня культуризму.
Із вищезазначеного вбачається, що організація є громадською організацією спортивного спрямування, яка також розміщує фізкультурно-спортивні заклади, діяльність яких спрямована на організацію та проведення занять різними видами спорту та наданню фізкультурно-спортивних послуг.
Також повідомляємо, що жодних порушень умов договору зі сторони Орендаря не було, як і відсутнє прострочення сплати орендної плати та наявність заборгованості зі сплати орендної плати.
Керуючись ч.ч. 2, 3, 7, 8 ст. 18 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», ст. 2 Перехідних положень Закону України «Про оренду державного та комунального майна»,
просимо:
- Продовжити договір оренди №3-8017-11 нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень) від 15.11.2011 року, із врахуванням внесених змін до такого, на тих самих умовах на яких він укладений з урахуванням вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та Порядку передачі майна в оренду, без проведення аукціону.

Додатки:
1. Витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо ГО «Ліга культуризму Львова».
2. Статут ГО «Ліга культуризму Львова».
3. Договір оренди №3-8017-11 нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень) від 15.11.2011 року.
4. Договір №3-8017-11 (Д-12) від 05.07.2012 року про внесення змін до договору оренди №3-8017-11 нерухомого майна(будівель, споруд, приміщень) за адресою: м. Львів, вул. Калнишевського П., буд. 16.
5. Звіту про оцінку майна.
6. Рецензія на звіт про оцінку майна.
7. Рішення про присвоєння ознаки неприбутковості.

Тип заявиЗаява про продовження договору оренди

Дата публікації07-03-2022 / 20:48